Šią informacinę mišrainę įtakojo keli sutapimai.

Neseniai tokiam mielam renginuke grojau Francesco Sartori „Time To Say Goodbye“, kuris gerai suskambėjo. Kadaise jį ruošdamas išgirdau kaip – jau mano pristatytas – Jeff Beck groja Giacomo Puccini „Nessun Dorma“ ir truputį nustebau kaip elektrinei gitarai tinka klasikinis vokalinis kūrinys. Savo („Time To Say…“) versiją galbūt pateiksiu vėliau, o žemiau – tai, apie ką kalbėjau. Padorių koncertinių video nėra, todėl paklausykim studijinio įrašo.

[youtube=

Taip pat šiomis dienomis, pamačiau kas naujo Amerikos televizoriuje. Gana stiprus, dvilypis įspūdis. Ir, vėl gi, susijęs su Puccini. Nekomentuoju, žiūrėk, susidaryk savo nuomonę.

[youtube=

Tučtuojau pagalvojau: yra proga parodyti skirtumą. Švietimo sumetimais. Esu ne prieš „ach, kaip mieeeela“ ir įvairius surogatus (įskaitant save), bet už konteksto žinojimą.

[youtube=

2 thoughts on “Giacomo šen, Giacomo ten :)

  1. Manau kad ne pats pagalvojai palyginti Jackie Evancho su Maria Callas o per televizija pamatei nes per TV jau Jackie ne tik su Callas lygina, tipo super, bet atsirado ir “profesonaliu” daininku kurie tvirtina kad tai “fake” nes nera lupu ir balso sinchrono:) O kas del “Time To Say…” tai gal kada pasidalinsi super easy tabais siam kuriniui kad ant akustines galetu pazaisti vien melodija pagauti? butu nuostabu.

    1. Abejojantiems dėl Jackie balso ir vaizdo sinchrono, pirmiausia turbūt reikėtų atnaujint video kodekų paketą savo kompiuteryje… 😀 Viskas gerai su ja, tik gabių vaikų lyginimas su grandais iš principo negali būti korektiškas. Callas įdėjau tik tam, kad išgirstume kažką arčiau Puccini sumanymo, standartą (be TV įtakos).
      TAB’ų nepažadu, kadangi reikiamą partiją atsirinkau iš klausos. Nors galbūt ką ta tema ir sugalvosiu. 😉 Kirba viena idėja.

Comments are closed.