Man apskritai labai patinka ši grupė, bet „Immigrant Song“ dainos ritmas – ypač. Siūlau įsižiūrėti į pagrindinio ritminio piešinio schemą, iš pradžių LYGIAI ir paprastai patrepsėti koja (ji savaime atsidurs teisinguose taškuose, lyg žygiuojant pagal „viens, du, trys, keturi“). Paskui rankomis pagaudyti kitas natas. Aišku, netrepsint tai pavyks lengviau, bet labai rekomenduoju pasistengti ir sinchronizuoti lygų kojos taktą (1, 2, 3, 4) su rankų judesiais.

Tikslai trys: pamėginti suprasti, atkartoti ritminį piešinį rankomis, atkartoti tą pat trepsint taktą.
Atsipalaiduok, klausyk, nesistenk visą laiką skaičiuoti. Svarbiausia išsiaiškinti, kurie rankų judesiai sutampa su kojos ritmu, t. y. vyksta kartu.

Laikykim tai žaidimu. Ateityje apie ritmiką kalbėsim išsamiau. Grojant gitara labai svarbu ne tik suprasti, bet ir pajusti laiko dalijimą.

Smagaus beldimo ir trepsėjimo! 🙂

3 thoughts on “Gitaros pamokos. Patrepsėkim su Led Zeppelin :)

  1. 🙂 cepelinai… Kuriame tai muzikiniame holivudo filme (kažkokiame idiotiškame, bet lyg ir kultiniame) buvo scena, kai durneliai tokie užėjo į muzikos prekių parduotuvę ir prie gitarų buvo parašyta, jog draudžiama groti “stairways to heaven” 😉

    O aš kaip tik pradėjau gitarą mankyti nebe akordais nuo šito kūrinio… Dar atsimenu pirmą dalį. Gal net ir nemokšiškai sugročiau iki ritminės dalies 😉

    Puikią rubriką pradėjai!! Kai tik bus laiko pabandysiu pasimokyti.

    1. Ačiū, pasistengsiu jos neapleist. 🙂
      O laiko reikia tik suvokti ir įsiminti ritminei schemai, paskui galėsi visus nervuot be laiko apribojimų. 😀 “Būgnavimas”, o ypač – kartu su geros, įvairios ritminės muzikos įrašais sutvarko tą aspektą ir gitaroje. Kitas atvejis – šokėjai (kalbu iš praktikos), jie su ritmika neturi problemų, tik kurį laiką pratinasi ją iš popieriaus šifruot.

Comments are closed.