Daug gitaristų naudoja stiprintuvus imituojančius procesorius, kurių tarpe yra ir pigių (bet neprastų) modelių. Kai kas skundžiasi, kad per ausines procesorius skamba labai gerai, o per „kubą“ – toli gražu… 🙁 Kodėl?

Menkesnė galima priežastis: per ausines jie girdi stereo efektus, o per kolonėlę – mono, tai kiek slopina įspūdį. Rimtesnė priežastis: jie mėgina procesorių garsinti per elektrinei gitarai skirtą „kubą“… Tokiu būdu gaunasi sviestas sviestuotas – elektroniškai iškraipytas (per ausines skambantis gerai) signalas pereina dar vieną – paties „kubo“ – iškraipymų sietą.

Neseniai truputį atnaujinau savo aparatūros garderobą. Kadangi naudoju VOX ToneLab stiprintuvų simuliatorių, nupirkau jam į porą akustinei gitarai (nors groju elektrine) skirtą kolonėlę Kustom Sienna 30, neduodančią jokių garso iškraipymų. Derinys veikia gerai. Veiktų ir su kitokiomis įgarsinimo priemonėmis, visomis išskyrus… elektrinei gitarai skirtas.

Pabrėžiu, kad „kubai“ elektrinei gitarai nuo to nepraranda savo reikšmės, tiesiog jų neabejotina kokybė nesuderinama su simuliacijos (= pigesnės įvairovės) priemonėmis.

5 thoughts on “Tipinė klaida perkant „kubą“ gitarai

    1. Specifinis iškraipymas – prabanga. Tik kiek reikia turėt pinigų, jei nori gauti, pvz., 5 skirtingus iškraipymus? O jei dar neapsisprendei kas patinka? Užtai ir imituoja skaitmena (kaip suprantu, ne vien tik) – už 200 USD šiaip sau, už 600+ – visai gerai, mano divaisas net tikrą, ne dekoratyvinę, lempą turi… 🙂

  1. Noreciau nesutikti, elektriniai gitarai kubas puikiai tinka naudoti su procesoriais, nes beveik visuose kubuose yra |auxuliatiry| iejimas… butent praleidus procesoriaus garsa per elektrinei gitarai skirta kuba (kuriame imontuotas procesorius viduje) ir ijungus viena is procesoriaus efektu tada as sutinku tai gausis sviestas sviestuotas… bet jeigu kubo galimybes leidzia nejungti integruotu efektu, o duoti tiesiogini signalo stiprinima tai butent tas kubas tinka viskam, o jei kubas is pigesniu jis turi kaip minejau auxuliarity iejima pajungti visokiems ipodams ir kitam backingui…

    taigi nereikia painiot ….

    1. Efektų neturėjau omeny. Jei imituojam lempinio Marshall’o signalą (taupydami aukojam kokybę) ir leidžiam jį per tikrą lempinį Fender’į (kurio kainą sudaro kaži ar tik garso stiprinimas be charakteringų savybių) – kurį iš jų galiausiai girdėsim?.. O jei yra AUX, tai kam mokėti už kitą skylę, juolab kad to įėjmo kartais tikrai reikia, kad visur nesinešioti mikšerio?
      P.S. Nepretenduoju į absoliutą, ypač elektronkoje. Tiesiog man gana keista kai žmonės perka 1 brangią detalę ekonomiškoje sistemoje. Pardavėjai, aišku, sako, kad tai neprapuls, bus ateičiai. 😉 Mane kadaise yra taip “lygioj vietoj” išdūrę. 🙂

Comments are closed.